sunnuntai 2. helmikuuta 2014

San Sebastian!

Ostettiin bussiliput viikkoa etukäteen ja lähdettiin eilen lauantaina jo aamupimeässä puoli 8. Odotettavissa oli komeita aaltoja merellä, mutta myös huonoa säätä maissa ja piti ihan paikkansa:) matka ei kestänyt kuin vähän reilun tunnin ja samalla alkoi päiväkin valkenemaan. Maisemat oli aivan mielettömät! Vuorien välissä pieniä kaupunkeja ja maaseutua. Korkeusvaihtelut oli sen verran suuria, että korvat meni matkalla lukkoon. Paikan päällä satoi vettä, eikä niin aikaisin näyttänyt olevan vielä mikään auki, joten lähdettiin kävelemään ja katselemaan paikkoja. Ensin tosin piti ostaa paluuliput, sillä niitä ei meille myyty Bilbaosta. Löydettiin komea kirkko, jonne pääsi sisälle, joten käytiin sateensuojassa ja samalla saatiin mukaan hienoja kuvia. Jatkettiin kävelyä ja erehdyttiin vahingossa menemään liian lähelle rantaa sillä seurauksella, että multa ja Neeneltä meni sateenvarjot solmuun:D päätettiin sitten mennä kuivattelemaan ja syömään pinchot. Espanjalainen tortilla ison sämpylän välissä jollain majoneesitäytteellä ja teen kanssa jotain 3€ ja risat. Tuli maha täyteen ja oli hyvää! Sitten mentiin sateenvarjokauppaan:)
  Jatkettiin taas kävelyä vesisateessa ja kun sade ja tuuli taas vaan paheni ja Carlaltakin hajosi sateenvarjo niin poikettiin herkuttelemaan, kun satuttiin juuri sopivasti jonkun leipomon ohi:) Päätettiin sitten, että mennään pitämään sadetta merimuseoon. Ei hirmuisen iso, mutta käymisen arvoinen paikka. Aluksi pienoismalleja laivoista, kalastuksen historiaa, fossiileja, simpukoita ym. ja lopulta akvaarioita:) isoimmassa altaassa uiskenteli mm. rauskuja, kilpikonna ja haikaloja! Ja altaan ali pääsi kävelemään putkea pitkin. Kaikennäköistä muutakin otusta löytyi. Saatiin kai kolme tuntia vierähtämään ihan yhtäkkiä.
  Akvaariovisiitin jälkeen yritettiin päästä kiipeämään viereiselle kukkulalle, mutta reitit oli myrskyn takia suljettu. Mentiin sitten taas köpöttelemään keskustaan ja piipahdettiin muutamassa kaupassa. Vettä satoi välillä ihan kamalasti. Päivän aikana yritettiin valokuvata huikeita aaltoja, mutta kuvauspaikat jäi vähän heikoiksi, koska poliisi oli sulkenut parhaat paikat. Ei toisaalta ihme, koska tuuli oli varsinkin ihan meren rannalla ajoittain järkyttävän kova.
  Päivä alkoi olla lopussa ja lähdettiin suunnistamaan kohti bussia. Matkalla etsittiin sopivaa ruokapaikkaa, mutta ei tahtonut oikein löytyä mitään. Viimein ihan pysäkin läheltä löytyi baari, jolla oli kodikas lasitettu ulkoterassi. Tilattiin pizzat. Itse otin kaveriksi jotain paikallista olutta, mikä osoittautui tosi hyväksi! Maha täynnä ja väsyneenä oli hyvä lähteä kotiin. Bussi lähti kello 22.00, joten aurinko oli jo laskenut hyvän aikaa sitten. Taisin nukkua puolet matkasta. Ylhäältä vuorenrinteeltä katuvalojen valaisema Bilbao näytti ihan avaruuskaupungilta.


Ps. Sain juuri tietää, että uutisten mukaan San Sebastianissa oli lauantaina pahin myrskytuuli 20 vuoteen ja se aiheutti myös paljon tuhoa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti